Katehetska olimpijada 2023/24

Zadnji dve leti je Pastoralna služba ob sodelovanju Škofijskega odbora za ministrante pripravila Katehetsko olimpijado. Prva je bila posvečena škofu dr. Jožefu Smeju ob 100-letnici rojstva, druga pa Božjemu služabniku Danijelu Halasu ob 115-letnici rojstva. Veseli nas, da na olimpijadi sodeluje vedno več skupin (predlani 34 skupin iz osmih župnij, lani pa 41 skupin iz desetih župnij naše škofije).

V letošnjem pastoralnem letu bo tema olimpijade Božji služabnik Alojzij Kozar, saj bomo 29. aprila 2024 obhajali 25. obletnico njegove smrti. Namen olimpijade je, da katehiziranci spoznajo življenje in delo Božjega služabnika Alojzija Kozarja in se navdušijo za vrednote, ki jih je živel. Na ravni škofije poteka tudi proces za njegovo beatifikacijo.

SODELOVANJE

Na Katehetski olimpijadi lahko sodelujejo veroučenci vseh župnij murskosoboške škofije. Skupino sestavljajo trije veroučenci od 4. do 9. razreda. Iz posamezne župnije lahko sodeluje več skupin.

PRIJAVA

Skupine, ki želijo sodelovati na Katehetski olimpijadi, se prijavijo do 31. oktobra 2023 pri domačem župniku ali katehetu, katehistinji. Vsaka skupina, ki se bo prijavila, bo po prijavi prejela gradivo (izzive).

POTEK

Gre za celoletno dogajanje, ko veroučenci spoznavajo Božjega služabnika Alojzija Kozarja in nato tekmujejo v znanju o njem.

Katehetska olimpijada je razdeljena na dva dela: na predtekmovanje in finale.

- Predtekmovanje bo potekalo v pisni obliki, in sicer v soboto, 11. maja 2024 v Dobrovniku.

- Deset najboljših ekip iz predtekmovanja se bo uvrstilo v veliki finale, ki bo v soboto, 1. junija 2024 v Odrancih. Po zaključku finala bo tudi zahvalna sveta maša in molitev za njegovo beatifikacijo.

Skupine med katehetskim letom sodelujejo tudi pri opravljanju osmih izzivov (od oktobra do aprila). Vsaka skupina bo ob prijavi prejela 8 delovnih listov za 8 izzivov. Vsak opravljen izziv skupini prinese dodatne točke (5 točk), ki jih bomo prišteli točkam, zbranim na predtekmovanju. Izpolnjene delovne liste (izzive) skupine do 30. v mesecu pošljejo na e-naslov: pastoralna.sluzba@skofija-sobota.si ali po navadni pošti (Pastoralna služba, Gregorčičeva 4, 9000 Murska Sobota).

NAGRADNI IZLET

Za vse sodelujoče na Katehetski olimpijadi bomo pripravili tudi nagradni izlet, ki bo v soboto, 22. junija 2024.

Vabljeni k sodelovanju!

mag. Simon Štihec, voditelj Pastoralne službe in Škofijskega odbora za ministrante

Previous
Previous

4. november: Kozarjevi dnevi

Next
Next

Obletnica smrti B. sl. Alojzija Kozarja